In mijn leven is het strand een terugkerende plek waar ik graag heen trek. Mijn man heeft mij er verkering gevraagd met alleen de vuurtoren als onze getuige. Na ons trouwen kregen we een kunstwerk van twee handen die naar elkaar reiken met daarop Mare en Jente. Andere namen voor zee en strand. Voor mij is het een bijzondere basis. Een plek die er altijd voor je is. Waar je al je problemen kunt brengen zonder oordeel.
Inspirerend ook. Je vindt er altijd wat. Of je nu gaat jutten als de zon schijnt of de wind je omver blaast. Als het water zich terugtrekt, ga jij met de mooiste schatten naar huis. Het strand en het water geven mij rust en kracht.
Dat heb ik wel nodig ook in mijn fijne, maar soms ook drukke bestaan. Met drie tienerdochters, poezen met kittens, een heerlijke tuin, een paard en een volière vol vogels is het nooit saai. Soms vraag ik mij af hoe ik er ook nog een studie jongerencoaching naast heb kunnen doen. Haha. Laten we het erop houden dat ik graag een uitdaging aan ga en mensen help.Dit komt voort uit mijn christelijke levensovertuiging en geloof in de kracht die de mens heeft gekregen. Door open te staan voor iedereen, heb ik veel geleerd. Ik ben heel ruimdenkend. Mijn man zegt altijd: "Bij jou is het niet gauw gek genoeg".
Dat klopt, al vind ik wel dat we in deze tijd veel van onszelf en van elkaar verwachten. Zien we eigenlijk nog wel wanneer het te gek wordt? We overvragen direct en indirect ongemerkt ook onze kinderen. Bij jongeren onderling speelt deze altijd-aan-staan cultuur in grote rol in hun welbevinden. Als je als jongere twee uur niets laat horen in een groepsapp, dan word je al ter verantwoording geroepen. Dit terwijl tijd voor jezelf zo belangrijk is. Juist om te groeien. Welk kind mag zich nog vervelen? Welke jongere gunt zich de tijd om er gewoon te zijn? VLOED wil een rustpunt zijn voor kinderen en jongeren, een plek als het strand, waar je al je problemen brengt, zonder oordeel.
Na veertien jaar als verpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg was het tijd om voor mijzelf aan de slag te gaan. Op mijn manier, als Bianca van Burg-Buscop, voor een doelgroep die ik het liefst om mij heen heb: kinderen, jongeren en jong volwassenen.
Met mijn kennis van het menselijk lichaam en ziektebeelden, kijk ik naar lichaam en geest. Als verpleegkundige heb ik ook terminale kinderen begeleid. Op zo’n moment kom je heel dichtbij mensen. Je voelt hoe kwetsbaar en krachtig we tegelijkertijd zijn. Ik heb het altijd als zeer bijzonder ervaren dat ik op zulke intieme momenten, zo dichtbij mocht zijn.
Doordat ik de eilandcultuur in al haar facetten ken, kan ik mij goed verplaatsen in verschillende gezinssituaties. Ik begrijp in welke spagaat jongeren en ouders zich soms bevinden.
Mijn geheel eigen kijkwijze maakt dat ik soms op een andere manier dan verwacht ‘het probleem’ aanvlieg. De ervaring leert dat het vaak meer dingen samen zijn die de emmer doen overlopen. Ik kijk daarom naar het verhaal van het totale gezin.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de academie voor psychodynamica te Scherpenzeel en het diploma is CPION geaccrediteerd. Ik ben aangesloten bij Adiona, de beroepsorganisatie voor kinder- jongeren- en gezinscoaches.
AGB 98107319
BIG 69054613230